Sorular | Soru sor

Tasavvuf

selamün aleyküm. hatim meclislerine en az kaç günde bir gitmek gerekir köy uzak olduğu için çoğu zaman gidemiyorum şehirlerdeki hizmet eden kardeşlerime gıbta ediyorum.köylerde dedikodudan ve toprakla hayvanla uğraşmaktan başka bir şey yapılmıyor eskinin çobanları çiftçileri hep evliya olmuş şimdi ise çoğunun din le imanla alakaları bile yok. öşür zekat bilen yok.LAİLAİLLALLAH imam ezanı böyle okuyor" HE"diyemiyor ezan olurmu SALLİVESELLİM böyle salavat olurmu

Ve aleyküm selam.

Bu sorduklarını aslında, sözünü ettiğin meclislere gittiğinde, muhatap olduğun hocalarına sorman daha münasip olur. Sorularına onlardan tatminkâr cevaplar alacağından emin olabilirsin.

Bununla birlikte kısaca temas etmemiz gerekirse; Kadirî ve Nakşî usûlü olmak üzere, mümkünse haftada iki gün devam etmelisiniz.

Ezan’da gerçekten öyle bir noksanlık oluyorsa, müezzini ikaz ediniz, düzeltmesini söyleyiniz. Farkında olmayabilir. Ya da öncelikle dikkatle dinleyin, belki de siz yanlış anlıyor olabilirsiniz. Yüz yüze görüşünüz, konuşunuz, hallediniz. Yoksa sorumlu olursunuz.

Salât ve selâm olarak sadece “Salli ve sellim” demek, tabii ki noksan olur. Tamam olması için en azından, “Allâhümme salli vesellim alâ Muhammed” veya daha güzel şekliyle, “Allâhümme salli vesellim alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed” demek gerekir. Bunu da hatırlatırsınız sözünü ettiğiniz kişiye… Değilse vebal altında kalırsınız.

evliya, Ezan, tasavvuf, şehir, hizmet, hatim meclisleri, köy, gıbta, çoban, selât ve selâm,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com