Sorular | Soru sor

Aşk

Asigim, seviyorum ama karsiliksiz.
Tuhaf nedenlerden dolayi olmadi.
sevemedi. yediremiyorum kabullenemiyorum.
unutamiyorum. ne yapmak lazim..

İffetinizi koruyup, hayırlısı neyse onu isteyeceksiniz Mevlâ’dan. Kabullenecek hazmedeceksiniz mevcut durumu, unutacaksınız onu... Bazı şeyler tek taraflı olmaz, bu da onlardan biri.

Yaşınız kaçtır bilmiyorum, yazmamışsınız. Ama ifadelerinizden, psikolojik durumunuzdan genç olduğunuz anlaşılıyor. Göreceksiniz; ilerki yaşlarda bu tavrın yanlışlığını anlayacaksınız.

Sonra unutmayın; atalarımız ne demiş: “Her şey kader, evlilik illâ ki kader”!.. Ne yazılmışsa hakkınızda / hakkımızda o olur mutlaka... Onun dışında bir şeyin tahakkukuku/gerçekleşmesi imkânsızdır. Ne yaparsak yapalım, hepsi fuzulidir.

Ayrıca Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), “Kim ki âşık olur, namus ve iffetini muhafaza eder, sonra da (bu güzel halini koruyarak) ölürse, şehit olarak ölür.” [Alaaddin Ali el-Muttakî, Kenzü’l-Ummâl, Hadis no: 6999] buyururlar. Bu hadîse benzer bir diğer rivayet de şöyledir: “Kim âşık olur da bu durumunu gizler, iffetini-namusunu da korursa, o şehittir.” [Alaaddin Ali el-Muttakî, a.g.e., Hadis no: 7000]

Velhasıl yapman gereken; sözünü ettiğin o boş sevdadan (mecazi aşktan) kendini çekip çevirmek, kurtarmaktır. Bunun boş, lüzumsuz ve de faydasız olduğunun şuur ve idrakinde olmandır.

Müslümanın gerçek aşkı Allah’a, Rasûlüne, Rasûlünün vârislerinedir… Allah yolunda cihad ve hizmetleredir. Mevlâ’ya kulluktur. Hakiki mü’minin hevaiyata ayıracak vakti olmamalıdır.

iffet, aşk, boş sevda, mecazi aşk, namus, şehit olarak ölür, Her şey kader, evlilik illâ ki kader,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com