Sorular | Soru sor

Haram mı helal mi

selamün aleyküm hocam benim sorum şu..ben yeni memur olmuş biriyim.işe girdiğim kurum kpss den 70 ve üstü alanları sözlü mülakata çağırdı ve ordan da eleme yaparak 800 kişiyi işe aldı.benim kpss puanım 77 ve mülakatta bir iki tanıdık araya koyduk ve memur oldum ama durum şu ki sözlü mülakatta 3 soru soruyolar ve ben 2 soruyu biliyordum fakat heyecandan birini yarım yamalak cevaplayabildim digerini ise heyecandan cevaplayamadım.diger bir arkadasım da 3 soruyu cevaplayamamasına ragmen araya da tanıdık filan koymadan işe alındı.yani demek istediğim mülakatta neye göre bizi işe aldıkları mechul..benim korkum ben kul hakkı yemiş mi oluyorum kazancım helal olur mu?bi de işe girerken psikolojik rahatsızlık falan olmaması yazıyordu bende yaptıgım işe engel olmayacak sekılde panık atak var yani vardı ama şimdi çok şükür iyiyim zaten psikolojik kalp carpıntısı var oyle akıl hastalıgı vs gibi degıl cok şükür.yani burda da kul hakkı gecerlı olur mu içimi rahat tutmalımıyım?

Ve aleyküm selâm.

Sevgili kardeşim;

1) Herhangi bir imtihanda/mülakatta ve sairede araya tanıdık/adam koymanın, torpilin yüce dinimiz İslâm’da caiz olmayacağını yazmaya-söylemeye gerek var mı? Tabii ki kul hukukuna girer.

2) Mülakat heyetinin/komisyonunun yaptığı adaletsizliğin vebalinin de onlara ait olduğu/olacağı açık değil mi? Varsa imkân ve etkiniz-yetkiniz, kendilerini ikaz edersiniz; yaptıklarının doğru olmadığını hatırlatarak işlenen adaletsizliğe engel olur ya da en azından üzerinize düşeni yapıp işlenen yanlışı düzeltmeye çalışırsınız. Bunu yapmazsanız vebal altında kalırsınız. İmkânınız ve gücünüz yoksa, ancak o zaman mazur sayılırsınız.

3) Öyle veya böyle, eğer açıklamanız gerekiyorsa, rahatsızlığınızı belirtmeniz gerekmiyor muydu? Eğer gereken türden değilse, zaten problem yok, bunun nesini soruyorsunuz ki?

Lütfen bunun gibi rahatlıkla hemen herkesin bilebileceği, kendi kendine çözebileceği basit meselelerle birbirimizi meşgul etmeyelim. Etmeyelim ki, önemli meselesi olanların sorularına daha evvel sıra gelsin, gelebilsin… Hiç olmazsa bu yolla korktuğumuz ‘kul hukuku’na girmiş olmayalım. Kaş yapayım derken göz çıkartmayalım. Öyle değil mi?

imtihan, engel, Haram mı helal mi, mülakat, torpil, adaletsizliğin vebali, komisyon, rahatsızlığınız, düzeltme,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com