Sorular | Soru sor

Medîne Alyâ ismi

Selâmün aleyküm,sizLere ßi sorum oLucak(Kızımın ismini 1 yıL önce 'Medina Alya' koyduk,ßen ßir dini ßeLqeseLde Medina_Medinenin Arapcası demek diye duymuştum ve ßu yüzden kızıma ßu ismi verdim,fakat ßu qün arapca kursuna qiden ßi arkadaşım ßunun doqru oLmadıqını Medinenin Arapcası oLmadıqını söyLedi,isim oLarak veriLemeyeceqini Medina Medinenin inqiLizcesi dedi,çok üzüLdüm içim hiç rahat deqiL siz ßu konuda aydınLatırmısınız Lütfen,saqoLun şimdiden.

Ve aleyküm selam.

“Medîne”, Arapça kökenli bir isim. Şehir manasına gelmekte... Kızlara ad olarak verilebilir, veriliyor da. Bilindiği üzere Medîne, Hicaz’da Fahr-i âlem Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz’in şehri: "Medînetü'n-Nebî"… Kabr-i şeriflerinin / türbelerinin de bulunduğu mübarek beldenin adı. "Medîne-i Münevvere"; nurlu, aydınlık şehir demek.

Netice itibariyle kelime doğru, sizin telaffuzunuz yanlış!

İngiliz’in nasıl yazıp ne şekilde söylediğinden bize ne? Biz kendi ilim ve irfanımızı / şifahi kültürümüzü esas almalıyız. Kelimenin doğru söylenişi; Medina değil, “Medîne” olması gerekir.

Üzüntünüzü gidermek için düzelteceksiniz...

“Alyâ” ismi de Arapça’dır. Yüksek yer, yükseklik, gökyüzü manalarına gelmektedir. Kız çocuklarına isim olarak konulmasında bir mahzur olmaz.

yükseklik, ilim, Medine, gökyüzü, alyâ, medina, hicaz, irfan, şifahi kültür, Fahr-i âlem Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz’in şehri, Kabr-i şeriflerinin / türbelerinin de bulunduğu mübarek beldenin adı, Yüksek yer,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com