Sorular | Soru sor

Boshanma

Iyi gunler hocam, ben eshimle 6 yil evli kaldim, hep bana karshi haqsizliqlar, kufur, tahqirler, sovush, dovmesi ve s. Bir gun iyi gecinir, 30 gun hep goz yashi dokerdim. Allahin izniyle bir oglan cocugumuz oldu, 1,5 cocuga nufuz kagizi zorla alindi (adini yazdirmaq icin), hep anne ve babasi tarafindan baskilar, eshimi bana karshi koymalari son derece dozulmezdi. Sonda aramizda kavka oldu eshimden kanuni nigah yapilmasini taleb etdim, o da bana (hem annase, hem de babasi dahil) yapmayacigini bildirdi. Ben cocugumu goturub cikdim o evden. Shimdi bu bana gunahmidir, her gun namazimda da Allaha dua ediyorum, cunki her sheyin iyisine da, kotusunu de o bilir. Teshekkurler.
Teshekkurler.

İyi günler.

İfadelerinizden anlaşılan, resmi nikâh yok aranızda… Umarım gayriresmi (dini) nikâhınız vardır. Aksini düşünmek istemiyorum.

Eğer gayriresmi nikâhınız varsa, -ki olduğunu/olacağını düşünüyorum- eşinizden boşamasını talep ediniz. Bunca geçimsiz olduğunuza göre, boşanamamak gibi bir probleminiz olmaz herhalde.

Dinimizde nikâh gibi talak da -geretiğinde- meşrudur. Niye günah olsun? Tabii geçim yolları tıkanmış, geçimsizlik had safhaya gelip dayanmışsa elbette te ki son çare boşanmadır.

Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.

Nikâh, Talâk, meşru, Boshanma, geçimsizlik, had safha,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com