Sorular | Soru sor

Kur'an-ı Kerim dinlemek

Üniversite öğrencisiyim. Ders çalışırken, yolculuk yaparken, dijital ortamlar vasıtasıyla Kur'an dinlemek caiz midir? Ders çalışırken haliyle Kur'an'a odaklanmak mümkün olmayacaktır fakat zihnin algılaması sayesinde en azından namazdayken doğru okumaya yardımcı olacağını düşünmekteyim.


Cenab-ı Hak buyuruyor ki:

“Kur'ân okunduğu zaman, hemen susup onu dinleyin; umulur ki, rahmete nâil olursunuz.” [A’raf suresi, 204] Yani rahmete nail olmanın/kavuşmanın, Kur’an vesilesiyle Allah’ın rahmetinden istifade edip feyizlenebilmenin şartı, onu sükûnetle ve âdâbına uygun bir tarzda dinlemektir.

Binaenaleyh, doğru ve âdâba/sünnete uygun olan usûl; Kur’an okunurken vakur bir şekilde, sessizce tefekkürle dinlemek, ağlayabiliyorsa ağlamak, ağlayamıyorsa en azından ağlar gibi yapmaktır. Başka şeylerle meşgul olmak münasip olmaz.

“Doğru okuma” için de ayrıca vakit ve emek harcamanız gerekir. Türkçemizdeki ifadesiyle, “Bir koltukta iki karpuz olmaz”!

Bu mevzuda detaylı bilgi için ayrıca bkz.
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-233.html
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-1081.html
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-580.html
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-720.html
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-445.html
http://www.mollacami.net/soru-ve-cevaplar-76.html


Kur'an-ı Kerim, karpuz, dinlemek, okunduğu zaman, âdâba/sünnete uygun olan, hemen susup onu dinleyin, ders çalışırken, yolculuk yaparken, odaklanmak mümkün olmayacak, koltuk,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com