Sorular | Soru sor

Kadınların namazda erkekleri görmemesi için perde çekilmesi

Selamün aleyküm. Camiimizde erkeklerin namaz kıldığı zeminden ayrı olarak 3-4 metre yükseklikte asma kat var kadınlar namazlarını orada kılıyorlar. Kadınlara ayrılan bölüm (asma kat) 3 saf, yaklaşık 75 kişi alacak kapasitede. Teravih namazlarında 50 kişi kadar kadın cemaat bu alanda namaz kılyoruz. Yaz mevsimi olduğu için ve camii çatı olduğu için çok sıcak oluyor. 3 tane vantilatör yeterli olmuyor. Tehıyyata oturulduğu zaman kadınlar erkeleri görmüyor. içimizde astım ve nefes darlığı problemi olanlarımız var. Bu nedenle perdeleri kaldırıp cami içindeki klimalardan gelen serinlikten faydalanmak istiyoruz. Bir kaç kadın erkeler (ensesi) görülüyor diye perdelerin kaldırılmasına razı olmuyor.
Sorum şu: Kadınların asma kattan ayakta erkeklerin ensesini görmesi ile namazları olmazmı? Erkeklerle kadınlar arasında asma katta perde gereklimi?


Ve aleyküm selam.

Perde tabii ki güzel bir uygulama. Ama madem ki sağlık açısından bir zaruret var, perdeyi gereğince-yeterince açar, içerdeki klimanın serinliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun fıkhen bir mahzuru olmaz. Yani erkeklerin enselerinin görünmesiyle, hatta fiziken tamamen gözükmeleriyle hanımların namazları bozulmaz. Namazı bozan haller ilmihal ve fıkıh kitaplarında yazılıdır, onlar arasında ‘kadının erkeğin ensesini görmesiyle namazı bozulur’ diye bir kayıt yoktur, müsterih olunuz.

namaz, erkek, kadın, perde, ense, görmeme, klima,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com