Sorular | Soru sor

Son sorularım

selemün aleyküm hocam nasılsınız bu soru ancak sana sorulur kuran kursu hocalarından biri bana ramazanda soru sormayı bırakmassan diğer aylardada soru sorman devam eder dedi kadir gecesine kadar soru sorma düşüncelerimi kafamdan siliyorum.lütfen yalvarıyorum bu sorumu cevaplayıverin.sadece bir soru soracağım izin verirseniz diğer üç soruyuda kadir gecesine kadar sormak istiyorum.hocam önce bildiğimi söyleyeyim sonra soruya geçeyim. mehmed emre hocanın fetva kitabında sayfa 452 1681.soru:namaz kılan bir mümine bir gayri müslim gelip kendisine islam dinini telkin etmesini istese namazı kesip ona islamiyeti telkin etmesi caiz olurmu? cevap: evet, namazı kesip ona islam dinini telkin etmesi caiz olur.internette dinimiz islam sitesinde küfre sebep olan söz ve hallerden 28.ci maddede müslüman olmak isteyene,sen hele bekle,elimdeki şu işi bitiripde geleyim diyerek, onun müslüman olmasını geciktirmek. küfre sebep olur .soru şu namaz kılarken bir gayri müsli gelse bana islamı anlat dese namazda selamı verdikten sonra islamı anlatsam imana zarar verirmi? bu meseleyi babama sordum selamdan sonra anlatmasanda imana zarar vermez dedi acaba babam yanlış fetva verdiyse babamın imanına zarar verirmi?eğer fetva yanlışsa ben babamı uyarmasam benin imanıma zarar verirmi?babam eski kuran kursu hocalarından sen soruları babana sor diyebilirsin babama ve başka hocalara sormaya korkuyorum cevaplamazlar diye lütfen soruma cevap verin internette yazılı cevabım bulunsun ara sıra okuyayım.önceki sorularıma yardımcı oldunuz Allah razı olsun hakkınızı helal ediniz .Allaha emanet olun.lütfen cevaplayı verin.kadir gecesinden sonra soru sorarsamcevaplamayın.kadir gecesine kadar bana müsade edin .kadir gecesine kadar soru sorma düşüncesini kafamdan silaceğim.teşekkürler.

Ve aleyküm selam.

Kaçıncı defadır son sorun. Ama herhalde İngilizlerin dediği türden bir “ağız ishali”ne tutulmuşsun. Seni bu ishalden kurtaracak birileri lazım.

Bunların nesini soruyorsun ki gene? Cevapları zaten verilmiş.

1) Hocaefendi merhum ne demiş?

Caizdir.

Caiz ne demek?

Yapılması uygun olabilen şey demek. Öyle değil mi?

Selamı verdikten sonra anlatsan neden imanına zarar versin ki? Bırak bu saçmalıkları Allah aşkına… Kendine gel!

2) Sözünü ettiğin sitede, küfre sebep olan söz ve hallerden bahsedilirken ne denmiş? “müslüman olmak isteyene, sen hele bekle, elimdeki şu işi bitirip de geleyim diyerek, onun müslüman olmasını geciktirmek, küfre sebep olur.” Öyle değil mi? Burda namazdan söz edilmiyor, lâalettayin herhangi bir işten bahsediliyor. Dolayısiyle öncekiyle bunu birbirine karıştırmayacaksın. Namaz ayrı, diğer dünyevi işler apayrı… Onun için o işi bırakıp hemen muhataba İslamı anlatman farz-ı ayn olur. Yani yukardaki namazı kesmenin caiz olması gibi bir durum yok bu hususta. Tamam mı kafası karışık kardeşim. Babana da anlatırsın bu cevabımızı… Kanaatimce o da senin bu saçmalıklarına öfkelendiği için öyle cevap vermiştir. Yoksa adam bilmez mi, Müslüman olmak isteyen bir gayrimüslime İslâm’ı anlatmanın gerekliliğini… Tebliğin farz oluşunu…

Kaç kere söyledim sana; içinden geçen bu vesveseleri bize soru diye yazma! Sorduğun şeylerin hiç biri gerekli meseleler değil. Hemen hepsi de senin kafa karışıklıklarından kaynaklanan şeytani vesveselerden ibaret. Korkarım helakin de bu yüzden olmasın… Bize zulmettiğinin farkında mısın? Lütfen artık kendine gel, bize gelme!

mümin, ağız ishali, caiz ne demek, Selamı verdikten sonra anlatsan neden imanına zarar versin, müslüman olmak isteyen, gayri müslim,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com