Sorular | Soru sor

Çok kötü vicdan azabı çekiyorum lütfen bana yardımcı olun

SELAMÜNALEYKÜM, biz lise zamanlarımızda 3 arkadaş mağazdan elbise çalmıştık sensörünü kesip çaldık . bu elbisede bende kaldı sonra bu elbiseyi bi fakire hediye ettim vicdanım 3 yıldır rahat değil bir türlü çıkar yol bulamadım mağazanın sahibini bulmam imkansız bişey çünkü heryerde bayisi var ben bu hakkı nasıl öderim nolur yardımcı olun bana . aklıma zarfa yaptığım hatayı anlatıp onun değerinde para bırakıp tezgaha çıkmak geliyo ama bununda patrona ulaşacağından emin değilim aklımada başka birşey gelmiyo bundan nasıl kurtulurum yardım edin ALLAH RIZASI İÇİN


Ve aleyküm selam.

Bundan kurtulmanın en doğru ve en isabetli yolu, hırsızlık yaptığınız firmaya gidip hatanızı ve pişmanlığınızı itirafla çaldığınız elbisenin bedeli neyse onu ödemeniz ve sahibiyle helalleşmeniz gerekir.

Bunu yapabilecek cesaretiniz yoksa, en azından, anlatmaya çalıştığınız perde arkası yollarla durumu halletmeye çalışınız.

Kul hakkıdır; ödenmeden, helalleşmeden bunun telafisi olmaz.

Çaldığınız bir mal sizin değil ki, onu bir başkasına hediye ediyorsunuz? Buna hakkınız olmaz. Kişinin bir başkasına ait malda tasarruf hakkı yoktur. Yaparsanız -ki yapmışsınız-, sevabı mal sahibinin vebali-günahı da sizin olur.

hediye, para, zarf, hırsızlık, elbise, kurtulma, vicdan azabı, çaldık, mağaza, sensör, fakire, tezgah,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com