Sorular | Soru sor

HAC

hac döneminde , boy abdesti alıyordum. ellerimi genelde omuzlarıma boğazım civarına çapraz koyarım suyun altında. gözlerimi kapadığımda KABE nin etrafında tavaf etmeye başladım. 4 veya 5. tavafta gözlerimi açtım rüyamı diye gene banyoda duş almaya devam ediyordum . tekrar gözlerimi kapadığımda gene aynı şekilde. tekrar tavaf etmeye başladım. nedenini bilmeden 7 kere etrafında döndüm.ardından sol tarfında gözede elimi sürdüm. ve abdest almam bitti.
bunu kimseye anlatamadım.
bu nedenle size soruyorum.

Anlatmanız gereken bir şey de değil zaten, yaşadığınızı söylediğiniz hâl. Sadece sizi ilzam eder, sizden başkasını alakadar etmez. Neticede olan nedir; muhayyilenize aksetmiş Kâbe’nin tasvir ve tasavurundan, onun etrafında yaptığınızı düşündüğünüz tavaftan ibaret bir durum. Yani bir nevi rüya gibi, vâkıa gibi bir vaziyet...

Aslolan, Kâbe’nin etrafında muşahhas olarak yapmanız gereken tavaftır. Onu da herhalde yapmışsınızdır. Allah kabul etsin, haccınızı mebrûr eylesin.

Rüyalara, vak’alara, hallüsinasyonlara pek de itibar etmeyiniz. Uyanıkken yaptıklarınıza, yapmanız gerekenlere teveccüh ediniz. Mükellef ve mes’ûl olduklarımız onlardır; mücâzat da mükâfat da onlara taalluk eder. Allah dostlarının, müntesipleri bulunan mü’minleri ikaz ve ifadeleriyle; manevi yolda ilerlerken cevizle-muzla oyalanmayın, vitrin seyretmekle vakit kaybetmeyin.

Hac, tavaf, Rüya, boy abdesti, Kâbe, tasavvur, tahayyül, vak'a, hüllüsinasyon, cevizle-muzla oyalanmayın, vitrin seyretmekle vakit kaybetmeyin,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com