Kur'an'da birbiri ardına gelen iki Lafza-i Celâl
Kur'an-ı Kerim'de birbiri ardına gelen ikişer lafza-i Celâl hangi surelerdedir ve bunların bir hususiyeti var mıdır? Burada yapılan duanın kabul olunacağı ifade ediliyor, usûlü nedir bunu açıklar mısınız?
Kur'an-ı Kerim'de, lafza-i Celâl'in / Allah isminin birbiri ardınca geldiği iki yer vardır:
Birincisi, 8. cüzün 2. sayfasında/En'âm suresinin 124. ayetinde,
İkincisi de 10. cüzün yine 2. sayfasında / Enfâl suresinin 48. ayetindedir. Buralarda iki lafza-i Celâl / Allah lafzı birbirini müteâkıp (birbiri ardınca) gelir.
Hatim [niyeti ile okunuyor] olmak şartıyla, Kur'an-ı Kerim okuyarak oraya gelindiğinde, 66 defa lafza-i Celâl okuyup duâ edilirse mutlaka makbul olur. [Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.)'dan naklen Ahbap Hocaefendi merhum]
***
Okuma usûlü: Hatim esnasında buralara gelindiğinde ilk lafza-i Celâl okunur ve durulur. Kalben "64" defa "Allah" denilir. Ardından dua ve ilticada bulunulur. İltica ve tazarru bittikten sonra, ikinci lafza-i Celâl'den itibaren okumaya devam edilir. Böylece neticede; 1+64+1=66 (altmış altı) defa lafza-i Celâl okunmuş olur.
***
Ayrıca Lafza-i Celâl'in Ebced müfredâtı da 66 (altmış altı)'dır. Dilimizdeki "İşimi 66'ya bağladım" tabirinin manası, "Meselemi Allâh'a havale ettim/ısmarladım", demektir.
dua, Lafza-i Celâl, müteâkıp, makbul, enâm, enfâl, 66, havale, ısmarladım,