Siğil ve temriye duası...
Ellerimdeki siğiller çok rahatsız ediyor, siğil duası var mı?
Siğil ve temriye duası
Öncelikle 'geçmiş olsun', Rabbim âcilen kalıcı şifalar versin. Şu linkteki yazıya da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Siğil hakkında geniş açıklamalar var. Bilgilenmeniz açısından yararlı olacağı kanaatindeyim. http://www.mollacami.com/konu/sigil-duasi-13064.html
Malumunuz, bir hastalığın tedavisi için lüzum eden ilaçları almak gerekir. Bu ilaçları ve ilaçlar vesilesiyle şifayı verenin/yaratanın Allah Teala olduğunu bilmek ve buna inanmak da imanımızın bir icabı... Böyle bir anlayışla tedavi yollarına müracaat etmek de kulluğumuzun iktizasıdır.
Bu tedavi yöntemlerinin yanında şifa için Cenab-ı Hakk’a niyaz etmek ve eğer varsa tavsiye edilen duları okumak da ibadettir.
Dua ile tedaviye inanma, insandaki bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu mevzuda tıbbî tedavileri de denemek gerekir. Bizim vazifeimiz dua (bâtınî-manevi) ve diğer (zahirî-maddî) tedavi yollarıyla Allah'tan şifa istemektir. Şifayı veren ancak O’dur.
***
Siğil için okunması tavsiye edilen duaya gelince…
Üç adet boğumlu arpa veya buğday çubuğu alınır, boğumları siğillerin üzerine sürülür… Ve Taha suresinin 105, 106 ve 107. âyetleri bir defa okunur. Sonra çubuklar rutûbetli/nemli bir yere gömülür ve çürümeye terk edilir... Çubukların çürümesiyle siğiller de Allah Teâlâ'nın izniyle düşer.
Söz konusu ayetler şunlardır:
105. وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْجِبَالِ فَقُلْ يَنْسِفُهَا رَبِّي نَسْفًا
106. فَيَذَرُهَا قَاعًا صَفْصَفًا
107. لَا تَرَىٰ فِيهَا عِوَجًا وَلَا أَمْتًا
Latin harflerle takribî okunuşları: “Ve yes’elûneke anil cibâli fe kul yensifuhâ rabbî nesfâ. Fe yezeruhâ kâan safsafâ. Lâ terâ fîhâ ivecen ve lâ emtâ.”
Mealleri: “(Rasûlüm!) Sana dağlar hakkında sorarlar. De ki: Rabbim onları ufalayıp savuracak. Böylece yerlerini dümdüz, bomboş bırakacaktır. Orada ne bir iniş, ne de bir yokuş görebileceksin.
İmam Kurtubi (rh.) hazretleri buyuruyor ki: Kendim ve başka kişilerde tecrübe ettim, faydalı oldu. [Bkz. Câmiu li-Ahkâmi’l-Kur’an, ilgili ayetlerin tefsiri]
***
Temriye için de şu ayeti okunabilir: اَمْ اَبْرَمُوا اَمْرًا فَإنَّا مُبْرٍمُونَ
Okunuşu: “Em ebremû emren fe innâ mubrimûn.”
Meali: “Yoksa bir işi sapsağlam mı büktülar (tuttular)? Artık şüphe yok ki, sıkı büken (sapsağlam tutan) Biziz.” [Zuhruf suresi, 79]
Yüzde, elde veya bedenin herhangi bir yerinde bulunan temriyeler, kenarları kalemle çizilip işaretlenerek 3, 5, 7 veya 40 defa bu ayet okunursa bi-iznillAllah hasta şifa bulur.
***
Ayrıca, Kalem suresi 16-20’nci ayetleri 7 defa okunarak, her okuyuşta 20’nci ayet 7 defa tekrar edilir ve temriye üzerine ‘Yâ Şâfî Huu” diye üflenebilir. Allah’ın izniyle şifa hasıl olur.
Ayetler: 16. سَنَسِمُهُ عَلَى الْخُرْطُومِ
17. إِنَّا بَلَوْنَاهُمْ كَمَا بَلَوْنَا أَصْحَابَ الْجَنَّةِ إِذْ أَقْسَمُوا لَيَصْرِمُنَّهَا مُصْبِحِينَ
18. وَلَا يَسْتَثْنُونَ
19. فَطَافَ عَلَيْهَا طَائِفٌ مِنْ رَبِّكَ وَهُمْ نَائِمُونَ
20. فَأَصْبَحَتْ كَالصَّرِيمِ
Okunuşları: “Senesimuhu alel hurtûm. İnnâ belevnâhum ke mâ belevnâ ashâbel cenneh, iz aksemû le yasri munnehâ musbihîn. Ve lâ yestesnûn. Fe tâfe aleyhâ tâifun min rabbike ve hum nâimûn. Fe asbahat kes sarîm.”
Mealleri: “Biz yakında onun burnuna damga vuracağız (kibirini kırıp rezil edeceğiz). Biz, vaktiyle ‘bahçe sahipleri’ne bela verdiğimiz gibi, onlara da bela verdik. Hani onlar (bahçe sahipleri), sabah olurken (kimse görmeden) onu (mahsullerini) devşireceklerine yemin etmişlerdi. Onlar istisna da etmiyorlardı (‘İnşâallah’ veya ‘Allah izin verirse’ de demiyorlardı). Fakat onlar daha uykudayken Rabbinin katından (gönderilen) kuşatıcı bir afet (ateş) bahçeyi sarıverdi de, Bahçe kapkara kesildi.”
siğil duası, temriye duası, Üç adet boğumlu arpa veya buğday çubuğu, Em ebremû emren fe innâ mumbrimûn, Senesimuhu alel hurtûm,