Sorular | Soru sor

Ahir Zaman

1-Hadisler rivayetince; Hz Mehdi a.s\'dan önce Siyah Bayraklılar Kudüs\'ü fethedecek bundan 36 veyahut 72 ay sonra ise Mehdi a.s. gelecektir.

2-Bir rivayete göre; doğudan gelecek ve başlarında Şuayb bin Salih Temimi denilen bir zatın siyah bayraklı ordusu da Süfyani\'nin ordusunu yenecektir. Bu siyah bayraklı ordu Kudüs\'e kadar muzaffer ola ola gelecekler. Çıktıkları yerden 3 sene sonra Kudüs\'e ulaşacaklar...

3-Bazı rivayetlere göre; Kudüs fethedildikten 3 yıl sonra Hz. Mehdi a.s. zuhur edecektir.

1,2 ve 3 rivayetlerinin ortak sonucu; Siyah Bayraklılar\'ın Hz. Mehdi as.\'dan 6 yıl önce çıkacağını, 3 yıl sonra Kudüs\'e ulaşıp orayı fethedeceklerini, bundan 3 yıl sonra da Hz. Mehdi a.s.\'ın zuhur edeceği sonucu ortaya çıkıyor. Nitekim, İran\'ın Hz. Mehdi ile ilgili yayınladığı propaganda filminde; hadislere göre Şuayb, zuhurdan 72 ay önce harekete geçer, diyor.

FAKAT, ehli sünnet hadislerinde ise; Siyah Bayraklılar\'ın Hz. Mehdi\'nin Şam\'a gelmekte olduğu haberi onlara ulaşınca gidip Şam\'da Mehdi\'ye katılacaklarını ve hilafeti ona teslim edecekleri, Siyah Bayraklılar\'ın bu hilafeti Şam\'da Mehdi\'ye teslim sürecinin ilk çıkışlarından 72 ay sonra olduğu yazıyor. Yani Mehdi a.s. Mekke\'den Şam\'a ne kadar sürede varacaksa o süreyi çıkarınca Hz. Mehdi\'nin Siyah Bayraklılar\'dan ne kadar süre sonra zuhur edeceği ortaya çıkıyor.

AYRICA, Şia kaynaklarına göre; Kudüs\'ü Haşimi Genç ve Şuayb bin Salih\'in oluşturduğu Siyah Bayraklılar\'dan önce Yahudiler Filistin\'de Yahudi devleti kurduktan belli süre sonra Araplarla Irak tarafından gelen Acemlerin (İranlıların) ittifak kurup oluşturdukları ilk Siyah Sancaklılar\'ın Kudüs\'ü fethedeceği yazıyor. Bazı ulemalar da ehli sünnet hadislerine dayanarak; Kudüs\'ü bizzat Haşimi Genç ve Şuayb bin Salih\'in oluşturduğu Siyah Bayraklılar\'ın fetheceğini beyan ediyorlar.

1)Bu iki görüşten hangisi doğrudur?

2)Diyelim, ikinci görüş doğruysa eğer, madem ki; Kudüs\'ü Haşimi genç ile Şuayb bin Salih komutasındaki Siyah Bayraklılar fethedecekse, o zaman nasıl Süfyani\'nin ordusuyla İran\'da İstahar ovasında savaşacaklar? Yani bunlar Kudüs\'ü Süfyani ordusu ile İran-İstahar ovasındaki çarpışmadan sonra fethetmeyecekler mi? Zira ehli sünnet hadislerine göre; Haşimi genç ile Şuayb bin Salih komutasındaki Siyah Bayraklılar Süfyani\'den sonra ortaya çıkacaklardır.

3)Siyah Bayraklılar Hz. Mehdi\'den ne kadar zaman önce çıkacaklar?


Yukarıda soru diye bir yerlerden kopyaladıklarınızın hiç birisi efrad-ı ümmetten herhangi bir ferdi -buna siz de dahil- direkt olarak ilgilendiren meseleler değildir. Bunları bilmekle mükellef olmadığımız gibi, bunlardan mes’ul de değiliz.

Ayrıca bu ve benzeri kıyamet alametleri hakkındaki hususlar müeevveldir, te’vilini de ancak müevvilleri yapar. Sen, ben sıradan insanlar değil.

Eğer çok merak ediyorsanız, sitede bu mevzuda kâfi miktar bilgi var. Oralara müracaat ediniz. Bu hususta sizin için de bizim için de onlar yeter; hatta yeter, yeter, yeter de artar bile...

Şîa, Yahudi, Araplar, Ahir zaman, Kudüs, İran, Filistin, ehli sünnet, Hz. Mehdi, siyah bayraklar, 36 veyahut 72 ay, Şuayb bin Salih Temimi, süfyani, 3 yıl sonra, müeevel, alametler te'vil,

Yorumlar (0)
Yorumlarınızı asagidan yazabilirsiniz. Yeni soru sormak icin ise buraya tikla

MollaCami.Com